Jouw kern in de spotlights met Korte Tekst

Het boekje dat er niet kwam

Maximaal 2 minuten lezen

Samenwerken. Dat willen de drie O’s graag. Oftewel: Overheid, Ondernemers & Onderwijs. Waar samenwerking slaagt ontstaat stabiele groei. Om deze reden willen RVO en VECON Business School dit graag stimuleren. En Henk-Paul Hegeman is één van de mensen die helpt ontwikkelen.

Het idee was ontstaan om goede voorbeelden te verzamelen. En misschien was het dan wel leuk om er een boekje van te maken. Vervolgens stelde Henk-Paul mij de vraag: “Zeg Alex, wat vind jij daar nou van?”

Al snel raakte we in gesprek. Ergens was het zaadje voor een blog al geplant. Maar intern hadden ze daar nog nooit over nagedacht. Ten opzichte van een boek brengt het wat voordelen.

Samen kwamen aan deze verkorte lijst:

  • Meer bereik
  • Makkelijker bij te vullen met nieuwe voorbeelden
  • Goed actueel te houden
  • Eventuele revisies of achterhaalde informatie eenvoudig weg te halen
  • Samen met een social media plan goed te laten groeien
  • Uitbreidbaar met andere toepassingen
Het boekje dat er niet kwam

Henk-Paul ging het voorleggen. Redelijk direct heeft de interne organisatie het idee boek laten varen. Zo zijn we gaan werken aan de omgeving voor Good Practices. Op 6 april 2021 is deze website gelanceerd.

Het resultaat

In het eerste plan was er ruimte voor 15 voorbeelden. Nog voor de lancering waren er al vijf bijgekomen. En er zijn nog meer dan genoeg verhalen te vinden! Deze voorbeelden helpen scholen om de netwerken om zich heen te versterken. Met interessante verhalen, tips en trucs kan de lezer aan de slag.

Er was een duidelijke behoefte aan concrete kennis. RVO en VECON Business School hebben als antwoord samen dit traject bewandeld. Om zo bij te dragen aan het verbinden van de drie O’s.

Wat zegt Henk-Paul eigenlijk?

Het boekje dat er niet kwam

Je weet niet wat je niet weet

Als je nog niet alle opties kent: hoe weet je dan dat je de beste keuze maakt? Twijfel jij of je alle opties bekeken hebt? Ga dan eens een gezellig gesprek aan met Alex.

P.S.

Ben of ken je een school die een samenwerkingsproject wil opstarten? Henk-Paul kan zomaar jouw kwartiermaker zijn.

Een Nieuwsbrief.. Ofzo..

Schrijf je vooral niet in!

Of wel. Er is geen gratis lokkertje. Dus je moet maar even kijken wat je doet.

Maximaal 2x per maand ontvang je iets. Een nieuwsbrief.. ofzo.. Er bestaat een kans dat je lacht én wat opsteekt.

De nieuwsbrief wordt verstuurd met MailChimp. Je krijgt een mail die je moet bevestigen. Daarna is de inschrijving voltooid. Je gaat dan akkoord met de privacyvoorwaarden van MailChimp.