Aangenaam, Alex Timmer.

Wie ben je dan, Alex?

Super nieuws- & leergierig. Weet graag van de hoed en de rand, ook als ik er eigenlijk niets mee te maken heb. Of misschien zelfs wel juist dan, hihi.

Zonder (voor)oordeel, maar vol begrip en kan mij snel verplaatsen in een ander. Steeds weer iets nieuws verzinnen geeft mij energie en plezier.

Het is mijn missie om de wereld duidelijker te maken.

Alex Timmer | Korte Tekst

Antwoorden.

Waar word jij blij van?

De lijst van dingen die mij blij maken is lang. Verder doe ik alleen maar leuke dingen & projecten. Zo ben ik eigenlijk nooit aan het ‘werk’. Daarnaast krijg ik een hele grote glimlach op mijn gezicht als ik een reiger spot.

Wat is jouw drijfveer?

De wereld wordt steeds complexer. In deze tijd krijg je op één dag meer informatie binnen dan iemand 200 jaar geleden in een hele leven. Ik help graag mee om stromen informatie begrijpelijker te maken.

Waar heb je jouw ervaring opgedaan?

Ik werk sinds 1997. Ondertussen is dat 25 jaar. In die jaren heb ik veel gedaan, betaald, onbetaald en soms gewoon naast elkaar. Ik heb de 6 belangrijkste bronnen van ervaring op een rijtje gezet: (een + betekent dat ik dat nu nog steeds doe)

  • 14 jaar commerciële dienstverlening (meer dan 14000 uur aan de telefoon)
  • 4 jaar trainer online hulpverlening
  • 10 jaar bestuursfuncties bij non profit organisaties
  • 9+ jaar museumdocent
  • 7+ jaar ondernemer
  • 42+jaar school des levens

Kijk op LinkedIn voor een compleet overzicht.

Wat breng jij mensen?

Meestal iets anders dan dat ze vooraf bedacht hadden, maar wel ten goede. Ik help organisaties & mensen vooral met kernachtig communiceren. Zowel naar buiten als naar binnen.

Waarmee maak jij het verschil?

Waarschijnlijk een combinatie van drie dingen; Ik heb een groot inlevingsvermogen. Hierdoor heb ik vaak aan een half woord genoeg .Daarnaast ben ik goed in het leggen van verbanden (helicopter view). Dit brengt vaak weer andere invalshoeken. Ik krijg vooral vaak te horen dat ik zo lekker mezelf ben 😉

Wat is jouw gouden tip?

Focus je op wat je goed kunt/leuk vindt. (En laat de rest aan anderen over!)