Wie ben je dan, Alex Timmer?

Super nieuws- & leergierig. Weet graag van de hoed en de rand, ook als ik er eigenlijk niets mee te maken heb. Of misschien zelfs wel juist dan, hihi.

Zonder (voor)oordeel, maar vol begrip en kan mij snel verplaatsen in een ander. In staat om te weerspiegelen en de wereld door jouw ogen te bekijken. Ik heb aan een half woord genoeg.

Steeds weer iets nieuws verzinnen geeft mij energie en plezier. Het is mijn missie om daarmee de wereld duidelijker te maken. Dus laten we beginnen met jouw boodschap. Kort en bondig voor meer impact.

Alex Timmer | Korte Tekst

 Benieuwd of we bij elkaar passen? Maak gebruik van Gratis Tekst(je).

Nog een paar weetjes

Ben je in te huren als spreker?

Je hebt geluk. Ik kan echt dagen praten over mijn passie: de kracht van woorden. Ik draai mijn hand dan ook niet om voor een gastles, (interactieve) presentatie, workshop of training over ondernemend zijn, effectief communiceren en zichtbaarheid. Wanneer ik langs kom is de kans aanwezig dat je lacht én iets opsteekt. Meer weten? Neem gerust contact op!

Wat heb je met schrijven?

Woorden hebben een bijzondere kracht. Zeker als je de juiste weet te gebruiken. Ik  hou ervan om informatie te delen. Het liefst op een manier dat iedereen het begrijpt. Eigenlijk ben ik meer een prater.

Maar wat blijkt: als je het mooi kunt zeggen, kun je het vaak ook mooi opschrijven.

Schrijven is bij mij geen traditionele pen en papier situatie. Heb een doktershandschrift en mijn eigen naam is nog onleesbaar.

Gelukkig leven we in de 21e eeuw! Zelden tot nooit heb ik een pen in mijn handen… Dat zegt echter niets over hoeveel ik schrijf.

P.S. Ik doe nog veel meer dan alleen schrijven. Daar kom je tijdens ons contact vast achter 😉

Welke antwoorden zijn er mogelijk als mensen om hulp vragen?

Ik hou van duidelijkheid. Als ik iets goed kan dan hoor je dat. Maar ook als ik iets niet (goed) kan. Afhankelijk van de vraag zijn er drie opties. 

  1. Ik kan dat. 
  2. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar heb er wel een idee bij.
  3. Ik heb geen enkel idee. 
Waar heb je jouw ervaring opgedaan?

Ik werk sinds 1997. Ondertussen is dat bijna 25 jaar. In die jaren heb ik veel gedaan, betaald, onbetaald en soms gewoon naast elkaar. Ik heb de 6 belangrijkste bronnen van ervaring op een rijtje gezet: (een + betekent dat ik dat nu nog steeds doe)

  • 14 jaar commerciële dienstverlening (meer dan 14000 uur aan de telefoon)
  • 4 jaar trainer online hulpverlening
  • 10 jaar bestuursfuncties bij non profit organisaties
  • 8+ jaar museumdocent
  • 5+ jaar ondernemer
  • 40+jaar school des levens

Kijk op LinkedIn voor een compleet overzicht.

Hoe kom je aan kennis?

Trainingen, workshops, lezingen, blogs, vlogs, audio boeken, praten met mensen en nog veel meer manieren. Ik ben een echte autodidact en wil graag alles weten. Ook als het niets met mijn dagelijkse bezigheden te maken heeft.

Ik leef mijn leven als een soort eekhoorntje die nootjes zoekt. Als kennisverzamelaar kan ik van alles en iedereen iets leren.

Voor wie werk je?

Voor organisaties klein en groot, van commercieel tot non-profit. Door mijn ruime ervaringen in de commerciële en non-profit sector ben ik snel een interessante partner om mee te sparren.

Ik begrijp al snel waar ik je op dit moment het beste mee kan helpen. (Ook hoe daarna.) En zoals je bij het aanbod kunt zien: er is voor bijna elk budget wel wat mogelijk.