Alles over alex Timmer (& co)

Maar wie ben je dan?

Zoals je al gelezen hebt, mijn naam is Alex Timmer. Super nieuws- & leergierig. Weet graag van de hoed en de rand, ook als ik er eigenlijk niets mee te maken heb. Of misschien zelfs wel juist dan, hihi.

Zonder (voor)oordeel, maar vol begrip en kan mij snel verplaatsen in een ander. In staat om te weerspiegelen en de wereld door jouw ogen te bekijken. Ik heb aan een half woord genoeg.

Steeds weer iets nieuws verzinnen geeft mij energie en plezier. Het is mijn missie om daarmee de wereld duidelijker te maken.

Dus laten we beginnen met jouw boodschap. Kort en bondig voor meer impact. Benieuwd of we bij elkaar passen? Maak gebruik van Gratis Tekst(je).

Met hartelijke groet,

Alex Timmer

P.S. Ik doe nog veel meer dan alleen schrijven. Daar kom je tijdens ons contact vast achter 😉

Nog een paar weetjes

Wat bedoel je met '& Co'

Ik doe niet altijd alles helemaal zelf. Zeker niet als mijn agenda vol staat. Regelmatig staan andere enthousiastelingen mij bij. Met plannen, uitvoeren en andere praktische zaken. Een beetje van mezelf en een beetje… Nou ja niet van Maggi.. maar je begrijpt het wel. 😉 Uiteraard gaat wel alles door mijn handen.

Ben je in te huren als spreker?

Je hebt geluk. Ik kan echt dagen praten over mijn passie: de kracht van woorden. Ik draai mijn hand dan ook niet om voor een gastles, (interactieve) presentatie, workshop of training over ondernemend zijn, effectief communiceren en zichtbaarheid. Wanneer ik langs kom is de kans aanwezig dat je lacht én iets opsteekt. Meer weten? Neem gerust contact op!

Wat heb je met schrijven?

Woorden hebben een bijzondere kracht. Zeker als je de juiste weet te gebruiken. Ik  hou ervan om informatie te delen. Het liefst op een manier dat iedereen het begrijpt. Eigenlijk ben ik meer een prater. Maar heb geleerd: als je het mooi kunt zeggen, kun je het vaak ook mooi opschrijven.

Schrijven is bij mij geen traditionele pen en papier situatie. Heb een doktershandschrift en mijn eigen naam is nog onleesbaar. Maar gelukkig leven we in de 21e eeuw! Zelden tot nooit heb ik een pen in mijn handen… Alleen zegt dat niets over hoeveel er geschreven wordt.

Welke antwoorden zijn er mogelijk als mensen om hulp vragen?

Ik hou van duidelijkheid. Als ik iets goed kan dan hoor je dat. Maar ook als ik iets niet (goed) kan. Afhankelijk van de vraag zijn er drie opties.

 

 1. Ik kan dat. Soms in samenwerking met andere specialisten. Ik verzamel alle nodige informatie voor een geslaagd project. Vervolgens spreken we af hoeveel uur het project duurt.
 2. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar heb er wel een idee bij. Ik maak kosteloos een denkrichting concept. Als dit aanslaat kijken we hoeveel uur het definitieve project nodig heeft.
 3. Ik heb geen enkel idee. Ik ga wel voor je op zoek naar iemand uit mijn netwerk die jou verder kan helpen.
Waar heb je jouw ervaring opgedaan?

Ik werk sinds 1997. Ondertussen is dat bijna 25 jaar. In die jaren heb ik veel gedaan, betaald, onbetaald en soms gewoon naast elkaar. Ik heb de 6 belangrijkste bronnen van ervaring op een rijtje gezet: (een + betekent dat ik dat nu nog steeds doe)

 • 14 jaar commerciële dienstverlening (meer dan 14000 uur aan de telefoon)
 • 4 jaar trainer online hulpverlening
 • 10 jaar bestuursfuncties bij non profit organisaties
 • 8+ jaar museumdocent
 • 5+ jaar ondernemer
 • 40+jaar school des levens

Kijk op LinkedIn voor een compleet overzicht.

Hoe kom je aan kennis?

Trainingen, workshops, lezingen, blogs, vlogs, audio boeken, praten met mensen en nog veel meer manieren. Ik ben een echte autodidact en wil graag alles weten. Ook als het niets met mijn dagelijkse bezigheden te maken heeft.

Ik leef mijn leven als een soort eekhoorntje die nootjes zoekt. Als kennisverzamelaar kan ik van alles en iedereen iets leren.

Voor wie werk je?

Voor organisaties klein en groot, van commercieel tot non-profit. Door mijn ruime ervaringen in de commerciële en non-profit sector ben ik snel een interessante partner om mee te sparren.

Ik begrijp al snel waar ik je op dit moment het beste mee kan helpen. (Ook hoe daarna.) En zoals je bij het aanbod kunt zien: er is voor bijna elk budget wel wat mogelijk.

Korte Tekst

Korte Tekst. Iedereen heeft er wel eens eentje nodig. Voor een offerte, blog, jaarverslag, beleidsplan of noem maar op. Je wilt je lezer graag een plezier doen. Hoe blij maak jij jouw lezer?

Kort Filmpje 😉

Herken jij het volgende?

 • Je bent een specialist met passie voor je vak.
 • Je weet veel en kan er uren over praten.
 • Je schrijft probleemloos een A4 vol met ideeën.
 • Je zoekt iemand die jouw leven makkelijker maakt.

Maar ook:

 • Je hebt geen eigen PR & communicatie afdeling.
 • Je bent (te) veel tijd kwijt aan leesbare teksten.
 • Je vindt het lastig de juiste woorden te vinden. Hoe omschrijf je wat je doet?
 • Eerlijk gezegd ben je niet zo tevreden over het eindresultaat..

Met de Urenkaart heb je altijd een sparringspartner. Iemand die anders denkt dan jij. Een beetje van jezelf en een beetje van … Nou ja je snapt het wel. Mocht je Alex nog niet kennen. Kijk eerst eens naar een Gratis Tekst(je).

Urenkaart

Je hebt geen afdeling communicatie. Maar je hebt wel vragen over tekst, strategie & alles ertussen.

Gratis Tekst(je)

Je wilt een tekst beter maken en kunt wel wat hulp gebruiken. Ik denk eenmalig kosteloos mee.

Echte ervaringen met alex

"Alex weet de essentie te halen uit een woordenstroom, gedachtestroom of berg informatie."

"Laat Alex je verrassen zou ik zeggen. Het is fijn samenwerken gezien zijn humor, geduld, kennis van zaken en prettig karakter."

"Naast zijn authentieke en sympathieke persoonlijkheid bezit hij het vermogen om dat wat jij wilt vertellen te vatten in de juiste hoeveelheid woorden."

Bianca, People 2 Move

"Alex luistert naar wat gezegd èn niet-gezegd wordt en vertaalt dit naar concreet en praktisch."

"Alex communiceert helder en makkelijk, en probeert de (digitale) zaken altijd eenvoudig te houden."

Monique, Watermuseum

"Samenwerken met Alex is altijd aangenaam mede doordat hij een goed luisterend oor heeft waar je op vastloopt."

De uitgebreide versie van deze ervaring staat op LinkedIn

Volg op

Bekijk aanbod

Of neem