SWOA: speciaal recept op verzoek

Maximaal 2 minuten lezen

Al vele jaren werkt SWOA samen met FoodConnect. Zo bezorgen zij warme maaltijden bij mensen die (even) niet zelfstandig kunnen koken. Op een mooie dag werd SWOA gebeld. Of ze een recept wilde maken dat hun dienstverlening weergaf. En een klein verhaal erbij. Niet lang daarna ging bij mij (Alex Timmer) de telefoon. Of ik wilde meedenken. Natuurlijk wil ik dat!

De vraag: Beschrijf aan de hand van een recept wat je doet, hoe je dat doet en voor wie je dat doet. De recepten werden door Foodconnect gebundeld in een magazine.

SWOA doet heel veel verschillende dingen. De vraag was al snel of we dat konden samenvatten in één gerecht. Nee dus. Tapas zijn kleine hapjes en kun je eindeloos variëren. Een paar oud Hollandse hapjes, wat internationaal en iets wat ‘gewoon’ gekocht is. Al snel hadden we een ideale mix van hapjes om te tonen wat de diversiteit van SWOA is.

We hebben een middag georganiseerd speciaal voor ouderen. Samen tapas maken en ondertussen foto’s maken. Wanneer je een oudere deelnemer hoort zeggen “En zo wordt vandaag ineens een feestje” weet je dat je de juiste dingen aan het doen bent.

SWOA communiceert de hele dag wat af. Ze hebben dan ook regelmatig vragen over van alles en nog wat. Ben je benieuwd wat SWOA allemaal doet? Bekijk dan hun website.

Helaas had ik niet het eind bestand, dus er staat nog een foutje in en de gebruikte hoofdfoto is nog niet shutterstock vrij. Maar verdere tekst en foto’s zijn ongewijzigd.